Державні інспектори повторно проінспектували місця утримання диких тварин

Працівниками Інспекції проведено позапланову перевірку щодо виконання припису в частині приведення у відповідність розмірів вольєрів, у яких утримуються бобкети, сервали та оцелоти, до мінімальних норм зазначених у додатку до Порядку утримання та розведення диких тварин, які перебувають у стані неволі або в напіввільних умовах.

В ході перевірки встановлено, що власницею тварин двох рисей європейських передано у Екопарк «Долина вовків» (Закарпатська область, Міжгірський район, с. Синевирська Поляна) та двох оцелотів передано в зоопарк «Лімпопо» (Львівська область, Дрогобицький район, с. Меденичі). Фактично на момент перевірки у вольєрах перебували два сервали та два бобкети. Окрім того, встановлено, що власницею тварин не виконано припис Інспекції, зокрема не приведено розміри вольєрів, у яких утримуються бобкети та сервали, до мінімальних норм зазначених у додатку до Порядку утримання та розведення диких тварин, які перебувають у стані неволі або в напіввільних умовах. За дане порушення на власницю тварин складено адміністративний протокол за ст. 188-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Водночас за порушення вимог Порядку утримання та розведення диких тварин, які перебувають у стані неволі або в напіввільних умовах, на власницю тварин складено протокол за статтею 88-1 ч.3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За результатами перевірки Інспекцією надано припис на усунення у встановлений термін виявлених порушень та скеровано заяву до суду про притягнення власниці тварин до відповідальності.








ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці