ФГ «Голуба нива» порушує вимоги природоохоронного законодавства

Інспекцією проведено планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Фермерським господарством «Голуба нива», основний вид діяльності якого – прісноводне рибництво (аквакультура).

Під час проведення перевірки державними інспекторами було виявлено ряд порушень в частині охорони земельних та водних ресурсів, атмосферного повітря та поводження з відходами, зокрема:

-     порушення правил використання земель (не дотримання режиму використання територій, що підлягають особливій охороні; порушення режиму використання водоохоронних зон);

-     порушення вимоги щодо поводження з відходами;

-     порушення водоохоронного режиму на водозаборах;

-  порушення правил експлуатації, а також невикористання встановлених споруд, устаткування, апаратури для очищення і контролю викидів в атмосферне повітря.

За виявлені порушення природоохоронного законодавства посадову особу підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності за статтями 53, 53-1, ч. 1 ст. 59, 82, ч. 2 ст. 79 Кодексу України про адміністративні правопорушення із накладенням штрафів на загальну суму 1608 грн.

Крім цього, під час проведення перевірки встановлено, що підприємством за відсутності речових прав використовується земельна ділянка для городництва та встановлення споруд (піднавіс, дровітня), що знаходиться в прибережній захисній смузі річки Колодниця. Інспекцією вживаються заходи щодо розрахунку збитків, завданих внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки.

За результатами перевірки керівнику підприємству видано припис на усунення виявлених порушень, обов’язковий до виконання.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці