Обговорено питання заходів контролю у сфері охорони водних ресурсів

Сьогодні, 3 вересня 2021 року представники Інспекції прийняли участь у нараді Державної екологічної інспекції України з територіальними та міжрегіональними органами з питань вдосконалення заходів державного нагляду (контролю) за додержанням вимог законодавства у сфері охорони, раціонального використання вод та відтворення водних ресурсів, яка відбулася у режимі відеоконференції.

Голова Держекоінспекції України Андрій Мальований наголосив учасникам наради про необхідність забезпечення виконання пункту 4 рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 липня 2021 року «Про стан водних ресурсів України», введеного в дію Указом Президента України від 13 серпня 2021 року № 357/2021. Йдеться зокрема про забезпечення належного контролю за додержанням вимог природоохоронного законодавства підприємствами, що здійснюють скидання стічних вод до водних об'єктів, які є джерелами питного водопостачання.

Обговорено також проблемні питання в організації та здійсненні державного нагляду (контролю) за додержанням вимог законодавства у сфері охорони, раціонального використання вод та відтворення водних ресурсів, оптимізацію інструментально-лабораторного контролю вод.

За підсумками наради окреслено шляхи для вдосконалення роботи в межах повноважень Інспекції у даній сфері контролю.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці