Інспекція нагадує головам територіальних громад про необхідність вжиття заходів для протидії пожежам лісів, торфовищ, сільгоспугідь

Державна екологічна інспекція у Львівській області наголошує на необхідності посилення уваги органів місцевого самоврядування до заходів, спрямованих на запобігання та протидію масовим підпалам залишків сухої рослинності та стерні, що можуть призвести до лісових пожеж, масштабних займань на полях та торфовищах.

Інспекція наголошує на необхідності проведення відповідної роботи в частині інформування населення про небезпеку від спалювання сухої рослинності та її залишків, про недопущення спалювання сухої рослинності на сільськогосподарських угіддях, дотримання вимог пожежної безпеки в лісах, недопущення спалювання твердих побутових та інших відходів, а також про передбачену законодавством України відповідальність за вчинення порушень.

У 2021 році Інспекцією за фактом спалювання сухої рослинності та порушення вимог пожежної безпеки в лісах до адмінвідповідальності притягнуто 37 порушників у вигляді штрафу на загальну суму 125460 грн. Найбільше випадків зафіксовано на території Львівського, Стрийського, Червоноградського та Яворівського районів.

Звертаємо увагу на те, що повноваженнями складати протоколи за статтями 77-1 та 77 Кодексу України про адміністративне правопорушення наділені громадські інспектори з охорони довкілля. Про визначену законодавством можливість здійснення громадського контролю у сфері охорони довкілля Інспекція інформувала голів ОТГ. На даний час на правах громадського інспектора ведуть діяльність представники Солонківської, Золочівської, Жовківської, Бродівської, Куликівської, Сокільницької та Славської територіальних громад.

Відповідне звернення про необхідність вжиття  заходів в межах наданих повноважень, спрямованих на виявлення фактів порушення вимог природоохоронного законодавства, Інспекція скерувала головам територіальних громад Львівщини.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці