На території Зимноводівської ОТГ виявлено несанкціоноване сміттєзвалише і відкритий каналізаційний колектор

Працівники Інспекції в рамках розгляду звернення громадянина щодо несанкціонованих розміщень будівельних та побутових відходів провели заходи державного контролю на території Зимноводівської ОТГ Львівського району.

В ході проведення держконтролю державними інспекторами було  виявлено

несанкціоновано розміщене сміттєзвалище біля села Зимна Вода в напрямку від торгового центру «Три слони» до села Рясне-Руська на орієнтовній площі 750 кв.м., а також неподалік відкритий отвір каналізаційного колектора.

            Відповідно до статтей 21 Закону України «Про відходи», 30, 33 Закону України «Про місцеве самоврядування» та статті 40 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» забезпечення ліквідації несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів входить до повноважень органів місцевого самоврядування. Згідно статті 15 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» органи місцевого самоврядування несуть відповідальність за стан навколишнього природного середовища на своїй території в межах наданих повноважень.

            Враховуючи вищенаведене, Інспекцією скеровано лист до Зимноводівської ОТГ для вжиття заходів та належного реагування відповідно до повноважень встановлених законодавством України. 








ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці