Інспекцією виявлено незаконний забір піщано-гравійної сировини

Спеціалістами Інспекції спільно з працівниками СВ ВП № 1 Самбірського РВП ГУ НП у Львівській області в ході проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства було виявлено самовільний забір піщано-гравійної сировини з русла річки Вирва на території Добромильської ТГ, а саме в селі Княжпіль Самбірського району Львівської області.

Під час перевірки державними інспекторами встановлено, що вищевказаний незаконний забір піщано–гравійної сировини здійснювався двома громадянами за допомогою екскаватора ЮМЗ без д.н.з. на вантажний автомобіль марки ЗІЛ, без наявності спеціального дозволу на користування надрами, що є порушенням статтей 16, 19 та 65 Кодексу України «Про Надра».

Матеріали перевірки в порядку статтей 214, 240 Кримінально-процесуального  кодексу  України  скеровано у ВП № 1 Самбірського РВП ГУ НП у Львівській області для  прийняття  відповідного рішення.   

Крім цього, державними інспекторами розраховується шкода відповідно до Методики визначення розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок самовільного користування надрами.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці