На Самбірщині проведено заходи держконтролю з метою недопущення спалювання сухої рослинності

Державною екологічною інспекцією у Львівській області спільно з представниками Самбірського РВ ГУ ДСНС України у Львівській області та Самбірського РВП ГУНП у Львівській області проведено позапланові заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства на території Самбірського району Львівської області.

Під час проведення держконтролю працівниками Інспекції виявлено самовільне спалювання сухої рослинності громадянами

- на території Бісковицької сільської ради, за виявлене порушення Інспекцією двох порушників притягнуто до адміністративної відповідальності відповідно до ч. 1 статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення;

- на території Новокалинівської міської ради начальником залізничної станції Дубляни, у смузі відводу залізниці біля залізничної станції Дубляни, за виявлене порушення Інспекцією порушника притягнуто до адміністративної відповідальності відповідальності відповідно до ч. 1 статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Крім цьогьо, у селі Калинів державними інспекторами виявлено спалювання відходів громадянами, за що порушників притягнуто до адміністративної відповідальності відповідно ст. 82 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

З метою недопущення спалювання рослинності та її залишків, а також запобігання виникненню пожеж та їх розповсюдження на лісові насадження, торфовища, населені пункти, рейдові групи з числа державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища та громадських інспекторів з охорони довкілля упродовж пожежонебезпечного періоду здійснюють заходи держконтролю на території області. У разі виявлення випадків порушення вимог природоохоронного законодавства Інспекція вживає заходів для притягнення винних осіб до відповідальності. Слід зазначити, що з квітня 2020 року розмір штрафів за спалювання сухої рослинності суттєво збільшено – тепер він становить від 3060 грн. (не 170 грн., як було раніше) до 6120 грн на громадян та від 15300 грн до 21420 грн на посадових осіб.






ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці