У Славській селищні раді відбулася нарада стосовно запобігання спалювання сухостою

Сьогодні, 01 квітня, за участі громадського інспектора з охорони довкілля Віталія Ставицького, голови та старост Славської територіальної громади, представників управління ДСНС та Національної Поліції, інспектора з благоустрою селищної ради відбулася нарада щодо запобігання та виявлення фактів спалювання сухої рослинності на території територіальної громади.

Під час засідання Віталій Ставицький наголосив, що з настанням відносно теплої та сухої погоди громадяни активно розпочали прибирати власні присадибні ділянки, спалюючи залишки трави не лише на своїй території, а й на відкритій місцевості. Не зважаючи на численні застереження - населення продовжує нехтувати заходами пожежної безпеки, що й призводить до сумних наслідків.

Враховуючи характер шкоди, що спричиняють подібні випадки для навколишнього природного середовища, під час наради було обговорено координацію спільних дій щодо оперативного реагування у разі випадків підпалу сухої рослинності та притягнення до відповідальності винних осіб.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці