Інспекція проводить рейди в місцях продажу новорічних ялинок

На виконання доручення від 25.11.2020 року № 270 Голови Державної екологічної інспекції України «Про посилення заходів держаного нагляду (контролю) під час періоду заготівлі дерев хвойних порід в передноворічний період» та розпорядження Голови Львівської облдержадміністрації від 26.11.2020р. №1114/0/5-20 «Про комплекс заходів щодо реалізації ялинок та охорони хвойних насаджень від вирубування у передноворічний період 2021 року» з 21 грудня 2020 року проводяться спільні патрулювання з метою запобігання несанкціонованої вирубки  новорічних ялинок та їх реалізації.

Вчора, 22 грудня 2020 року рейдовою групою у складі державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища Інспекції, лісової охорони ДП «Львівський лісгосп», Національної поліції у Львівській області здійснювалося патрулювання приміського вокзалу міста Львова та прилеглих територій на предмет виявлення незаконно добутих новорічних ялинок та дотримання законності торгівлі ними.

В результаті проведених дій складено 1 адміністративний протокол за статтею 88-1 Кодексу України про адмістративні правопорушення (“Порушення порядку придбання чи збуту об’єктів тваринного або рослинного світу”). Санкція статті передбачає накладення штрафу від ста до двохсот п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Правопорушника притягнено до адміністративної відповідальності.







ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці