Результати позапланової перевірки ПрАТ «Стебницьке ГХП «Полімінерал»

            Державною екологічною інспекцією у Львівській області проведено позапланову перевірку стану виконання виданого припису ПрАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал».

            В ході проведення перевірки державними інспекторами встановлено, що не всі пункти припису виконано, частина з них – на стадії виконання.

            За підсумками перевірки вживаються заходи щодо притягнення до адмінвідповідальності керівника підприємства за невиконання вимог припису Інспекції відповідно до статті 188-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення та надано повторний припис про усунення виявлених порушень природоохоронного законодавства обов’язковий до виконання. 

            Крім цього, за виявлений скид забруднюючих речовин в зворотних водах з випуску № 1 та випуску № 2 (лівобережна притока річки Солониця на території міста Стебник) за відсутності дозволу на спецводокористування ПрАТ «Стебницьке ГХП «Полімінерал» будуть нараховані збитки, відповідно до методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці