Суд зупинив діяльність ТзОВ «Ком-Еко-Борислав 2010» в частині, що порушує вимоги природоохоронного законодавства

Львівський окружний адміністративний суд ухвалив застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду шляхом зупинення діяльності ТзОВ «Ком-Еко-Борислав 2010» в частині бездозвільного здійснення операцій у сфері поводження з відходами, захоронення невідсортованих твердих побутових відходів на полігоні ТПВ та без дозвільного здійснення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря зі стаціонарних джерел.

Відповідне рішення прийнято за позовом Державної екологічної інспекції у Львівській області у зв’язку із систематичним невиконанням підприємством законних розпоряджень органу державного нагляду.

У квітні 2020 року Інспекція провела позапланову перевірку ТзОВ «Ком-Еко-Борислав 2010» на предмет виконання припису щодо усунення порушень, виявлених під час планової перевірки в грудні 2019 року. Встановлено, що підприємством не виконано жоден із пунктів припису. До адміністративної відповідальності притягнуто посадову особу ТзОВ «Ком-Еко-Борислав 2010» та надано повторний припис.

Для прийняття рішення щодо зупинення діяльності підприємства до повного усунення порушень Державна екологічна інспекція у Львівській області подала позов до суду.

Судове рішення набрало законної сили.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці