На території Старосамбірського району зафіксовано випадок самовільного забору піщано-гравійної суміші

         Під час проведення заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства на території Старосамбірського району державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Львівської області спільно з працівниками СВ Старосамбірського ВП ГУНП у Львівській області було виявлено самовільне надрокористування, а саме - самовільний забір піщано-гравійної сировини з русла річки Вирва на території м. Добромиль.

        Встановлено, що забір піщано-гравійної сировини з русла річки здійснювався двома громадянами на вантажний автомобіль КАМАЗ за допомогою екскаватора «Хітачі» самовільно, без наявності спеціального дозволу на користування надрами, всупереч вимогам, передбаченим статтями 16, 19 та 65 Кодексу України «Про Надра».

      Матеріали  перевірки  в порядку статті 214 Кримінально-процесуального  кодексу  України  скеровано у Самбірський відділ поліції Старосамбірського відділення поліції ГУ НП у Львівській для  прийняття  відповідного рішення.   

       Крім цього, державними інспекторами розраховується шкода за самовільне користування надрами відповідно до Методики визначення розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок самовільного користування надрами.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці