Підприємству у Бориславі за забруднення землі нараховано 87 тис.грн. збитків

Державна екологічна інспекція у Львівській області за забруднення земельних ділянок у місті Борислав, що на Львівщині, нарахувала ТзОВ «НВП «Еконафтогаз» збитки на загальну суму 87 901 грн.

У квітні 2020 року за зверненням громадян Інспекція провела позапланову перевірку ТзОВ «НВП «Еконафтогаз». Під час перевірки було виявлено факти забруднення земельних ділянок площами 120 кв.м., 9 кв.м. та 80 кв.м.

Після отримання нормативно-грошової оцінки земельних ділянок проведено розрахунок розмірів шкоди, заподіяної державі внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства, зокрема - внаслідок забруднення земель. Підприємству пред’явлено претензію на добровільне відшкодування збитків у розмірі 87901 грн.

Для вжиття заходів реагування у межах наданих повноважень, матеріали перевірки та інформацію про результати її проведення скеровано у Львівську ОДА,  Головне управління Держпраці у Львівській області, Бориславську міську раду, Держгеонадра України, Прокуратуру Львівської області та ГУНП у Львівській області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці