В селі Загірне Стрийського району виявлено незаконну рубку 635 дерев

        Державні інспектори в ході перевірки достовірності фактів, викладених у телефонограмі громадянина здійснили перевірку на території села Загірне Стрийського району Львівської області.

        Спеціалісти відділу державного екологічного нагляду (контролю) природо-заповідного фонду, лісів та рослинного світу Інспекції виявили на землях комунальної власності,  що не відносяться до земель лісового фонду незаконну рубку 107 дерев породи дуб звичайний, віком 100 і більше років. На місці рубки знаходився колісний трактор марки Т 150 без номерних знаків, який ймовірно приймав участь у трелюванні зрубаних дерев, оскільки був обладнаний лебідкою з тросом.

        Крім цього, поруч було також зафіксовано незаконну рубку 37 дерев породи верба, 75 дерев породи осика, 110 дерев породи  вільха та 306 дерев породи береза. 

Загалом під час перевірки було виявлено незаконну рубку 635 дерев.

       Порушників на місці вирубки не виявлено. Працівниками Інспекції було викликано слідчо-оперативну групу Стрийського відділу поліції, спільно з якими складено акт огляду місця події, де зафіксовано вищезазначену рубку.

        Сума шкоди, заподіяної внаслідок незаконного вирубування зелених насаджень становить 887 913 грн. Для встановлення осіб порушників та притягнення їх до відповідальності матеріали перевірки скеровано в правоохоронні органи.












ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці