Квадрокоптер з потужною відеокамерою та тепловізор значно спростили боротьбу з браконьєрством

        Одним із напрямків діяльності Державної екологічної інспекції у Львівській області є проведення заходів державного нагляду (контролю) за охороною, відтворенням та використанням об’єктів тваринного світ, у тому числі державного мисливського фонду користувачами мисливських угідь області, кількість яких складає 80 господарств. Поміж плановими та позаплановими перевірками спеціалісти Інспекції проводять також заходи оперативного характеру щодо виявлення та запобігання фактів порушення правил полювання та злісного браконьєрства в мисливських угіддях Львівської області.

        На сьогоднішній день браконьєрство набрало масового характеру та у багатьох випадках залишається безкарним. Незаконне полювання - один із злочинних напрямків, який являє загрозу мисливському господарству та національній екологічній безпеці України в цілому.

         Останніми роками різко зросла не тільки кількість браконьєрів, а й їхня технічна озброєність: застосовуються прилади нічного бачення, тепловізори, супутниковий зв'язок, комп'ютери, електронні манки, скорострільні карабіни, автомати, потужні всюдиходи тощо.

        Зважаючи на вищевказані фактори, з метою підвищення ефективності боротьби з браконьєрством та іншими порушеннями природоохоронного законодавства на теренах області за сприяння Львівської обласної ради та Львівською облдержадміністрації, за рахунок коштів обласного екологічного фонду було придбано повнопривідний автомобіль «РЕНО-Дастер», квадрокоптер з потужною відеокамерою та тепловізор. Планується також придбання квадроцикла.

        Технічне переоснащення Інспекції суттєво збільшило можливість доступу до важкодоступних місць, зменшило витрати робочого часу на обстеження територій, де вчиняються протиправні дії та дало можливість фіксувати порушення правил полювання та браконьєрства за допомогою фото- та відеозйомки з висоти.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці