У пробах грунту, відібраних у місті Дрогобич виявлено перевищення забруднюючих речовин

       

          04 вересня 2019 року працівниками Інспекціїв межах проведення заходів державного контролю на території міста Дрогобич, встановлено, що по вулиці Гайдамацькій проводиться завантаження та розвантаження твердих побутових відходів на території, щочастково огороджена. Слід зазначити, що з даної території спостерігався витік невідомої речовини, ймовірно інфільтрату на прилеглі земельні ділянки. Спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції було відібрані проби ґрунтів на визначення вмісту забруднюючих речовин.

За результатами лабораторних досліджень у відібраних пробах ґрунту виявлено перевищення вмісту важких металів (рухомі форми) відносно фонової проби:

-         у пробі ґрунту № 1, відібраній на земельній ділянці по вул. Гайдамацька, згідно координат (N 49°22'11.4'', Е023°32'42.8'') - цинк в 18,2 рази, кадмій в 2,2 рази, свинець в 25 рази, мідь в 3,6 рази;

-         у пробі ґрунту № 2, відібраній на земельній ділянці, приблизно 10м на південний захід від проби №1- залізо в 1,9 рази;

-         у пробі ґрунту № 3, відібраній на земельній ділянці, приблизно 120 м на південний захід від проби № 2- цинк в 9,6 рази, залізо в 2,1 рази, свинець в 2,2 рази.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці