На території Солонківської сільської ради виявлено понад 30 несанкціонованих звалищ відходів

Працівниками Інспекції в рамках розгляду звернення громадян проведено позапланову перевірку Солонківської сільської ради Львівського району щодо порушення вимог природоохоронного законодавства з питань поводження з відходами.

В ході проведення перевірки державними інспекторами було виявлено понад 30 несанкціонованих звалищ побутових та будівельних відходів, власників яких не встановлено.

Слід зазначити, що Інспекцією неодноразово скеровувалися листи на адресу Солонківської сільської ради стосовно вжиття невідкладних заходів щодо ліквідації несанкціонованих звалищ побутових та будівельних відходів, відповідно до повноважень, встановлених законодавством України, однак інформації стосовно вжитих заходів на адресу Інспекції не надходило.

За невиконання законних розпоряджень відповідно статтей 91-4 та 188-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення Інспекцією до адміністративної відповідальності притягнуто посадову особу Солонківської сільської ради.

Крім цього, Інспекцією надано вимогу щодо забезпечення в повному обсязі ліквідації виявлених несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів до 02 липня 2021 року.




ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці