Збитки за забруднення земель на Золочівщині відшкодовано в повному обсязі

17.02.2022 року працівниками Державної екологічної інспекції у Львівській області спільно з працівниками районного відділу поліції ГУНП у Львівській області  на території Золочівського району в межах кримінального провадження встановлено факт виливання (скидання) стічних вод з асенізатора на грунт.

Відповідно до Методики визначення розмірів шкоди, зумовленої забрудненням і засміченням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства, державними інспекторами було нараховано збитки за забруднення земель Золочівської територіальної громади на суму 9236,67 грн.

Відповідно до ч. 1 статті 239 Кримінального кодексу України за забруднення або псування земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров'я людей або довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи довкілля передбачена кримінальна відповідальність.

Керуючись вимогами статтей 214 Кримінально-процесуального кодексу України та 239 Кримінального кодексу України, інформація та копії матеріалів щодо забруднення земель для вжиття відповідних заходів реагування була скерована у відділ поліції ГУНП у Львівській області та структурний підрозділ прокуратури Львівської області.

Станом на сьогодні збитки за забруднення земельної ділянки відшкодовано в повному обсязі.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці