Інспекцією зафіксовано незаконний забір піску на території Мостиської ТГ Яворівського району

Працівники Державної екологічної інспекції у Львівській області, спільно з слідчими СУ ГУ НП у Львівській області, провели спільні заходи у кримінальному провадженні, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 240 КК України. В ході проведення заходу встановлено факт самовільного надрокористування, а саме: самовільний забір піску на земельній ділянці, що знаходиться на території Мостиської територіальної громади, у с. Заріччя Яворівського Львівської області. Встановлено, що без наявності спеціального дозволу на користування надрами громадянами здійснювався самовільний забір піску на вантажний автомобіль марки «Камаз» за допомогою екскаватора «Ю.М.З». Такі дії суперечать правилам державної власності на надра та є порушенням статей 16, 19, 65  Кодексу України «Про надра».

У відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 12.12.1994р. № 827 «Про затвердження переліків корисних копалин загальнодержавного та місцевого значення», пісок належить до корисних копалин місцевого значення.

Державними інспекторами здійснюються заходи щодо встановлення точного обсягу самовільно видобутого піску, після чого буде здійснено розрахунок шкоди за самовільне користування надрами відповідно до Методики визначення розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок самовільного користування надрами.

Матеріали в порядку статтей 214, 240 Кримінально-процесуального  кодексу  України  скеровано у СУ ГУ НП у Львівській області для  прийняття  відповідного рішення.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці