Інспекція провела обстеження території за повідомленням про ймовірний витік нафтопродуктів

9 вересня 2022 року працівниками Інспекції здійснено виїзд для проведення обстеження території між м. Пустомити та с. Семенівка, де, за інформацією, отриманою від ВП № 3 ЛРУП № 2 Головного управління національної поліції у Львівській області, відбулося забруднення навколишнього природного середовища.

Захід проведено із залученням начальника ЛВДС «ІК» АТ «Укртранснафта» в присутності старшого слідчого ВП № 3 ЛРУП № 2 Головного управління національної поліції у Львівській області та представника Пустомитівської міської ради.

При обстеженні встановлено, що напередодні, 08.09.2022 під час проведення робіт з очистки внутрішньо трубної порожнини на об’єкті МНПП «Самара-західний напрямок» ЛВДС «1К», що знаходиться між м. Пустомити та с. Семенівка,  відбувся витік технічної води із залишками речовини, за запахом схожої на нафтопродукти. Зафіксовано, що територія, на яку відбувся витік, має візуальні ознаки змін (наявні масляні плями).

Відділом інструментально-лабораторного контролю Інспекції відібрано проби грунту для проведення досліджень на предмет забруднення.

Потрапляння у водні об’єкти невідомої речовини, схожої за зовнішніми ознаками на нафтопродукти, не виявлено.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці