Незаконний забір ПГС з русла р. Дністер на Самбірщині

Працівниками Державної екологічної інспекції у Львівській області спільно з слідчими СВ Самбірського РВП ГУ НП у Львівській області здійснено спільні заходи у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. ІІ ст. 240 КК України (порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин).    

В ході проведення заходу встановлено факт самовільного надрокористування, а саме: самовільний забір піщано-гравійної сировини (ПГС) з русла річки Дністер на території с. Бабина Новокалинівської ОТГ Самбірського району Львівської області без наявності спеціального дозволу на користування надрами. Самовільний забір (погрузка) піщано-гравійної сировини здійснювався громадянами на вантажний самоскид «ЗИЛ» д.н.з. ВС4846НК, що суперечить правилам державної власності на надра та є порушенням статей 16, 19, 65  Кодексу України «Про надра».

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 12.12.1994р. № 827 «Про затвердження переліків корисних копалин загальнодержавного та місцевого значення», піщано-гравійна сировина належить до корисних копалин загальнодержавного значення. Державними інспекторами розраховано шкоду за самовільне користування надрами відповідно до Методики визначення розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок самовільного користування надрами, яка становить 4914 грн.

Матеріали в порядку ст.ст. 214, 240 Кримінально-процесуального  кодексу  України  скеровано у СВ Самбірського РВП ГУ НП у Львівській області для  прийняття  відповідного рішення.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці