Виявлено незаконний забір ПГС з русла річки Дністер

Державною екологічною інспекцією у Львівській області, відповідно до Постанови про залучення спеціаліста слідчого відділення Стрийського РУП ГУНП у Львівській області, спільно з слідчими СВ Стрийського РУП ГУ НП у Львівській області здійснено спільні заходи у кримінальному провадженні, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. ІІ ст. 240 КК України (порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин).    

В ході проведення заходу встановлено факт самовільного надрокористування, а саме: самовільний забір піщано-гравійної сировини (ПГС) з русла річки Дністер на території с. Буковина Ходорівської ОТГ Стрийського району без наявності спеціального дозволу на користування надрами. Самовільний забір (погрузка) піщано-гравійної сировини здійснювався громадянами за допомогою транспортних засобів «Volvo EW140C» та «Беларусь 82.1» на причіп без д.н.з. Дані дії свідчать про порушення правил державної власності на надра та є порушенням статей 16, 19, 65 Кодексу України «Про надра».

Матеріали  перевірки  в порядку статтей 214 та 240 Кримінально-процесуального  кодексу  України  скеровано у СВ Стрийськийого РУП ГУ у Львівській області для  прийняття  відповідного рішення.   

Крім цього, державними інспекторами розраховується шкода за самовільне користування надрами відповідно до Методики визначення розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок самовільного користування надрами.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці