Суд зобов'язав підприємство відшкодувати державі заподіяні збитки

Порушення вимог природоохоронного законодавства було встановлено під час проведення планової перевірки Мостиського виробничого кооперативу «Мрія» у березні 2021 року.

Спеціалістами Інспекції було здійснено відбір проб ґрунтів, за результатами досліджень виявлено, виробничим кооперативом здійснено засмічення земельної ділянки площею 50 кв.м. (об`ємом відходів 10 куб. м.) та забрудення земельної ділянки площею 70 кв.м. в межах м. Мостиська Мостиського району.

Голову кооперативу МВК «Мрія» було притягнуто до адміністративної відповідальності, видано припис щодо усунення порушень.

Згідно з розрахунками, проведеними державними інспекторами Інспекції відповідно до затверджених методик, розмір заподіяних збитків становить 9,687 тис. грн. – за забруднення земельної ділянки, 103,793 тис. грн. – за засмічення земельної ділянки.

Виробничому кооперативу було скеровано претензію про сплату збитків,   заподіяних державі порушенням вимог природоохоронного законодавства. Оскільки збитки не були відшкодовані порушником добровільно, Інспекція звернулася до Господарського суду Львівської області для стягнення у судовому порядку.

У суді представниками сектору правового забезпечення Інспекції було доведено факт порушення, вину підприємства та розмір збитків. Рішенням суду позов Інспекції задоволено, зобов’язано МВК «Мрія» сплатити 113 479 грн збитків із розстроченням виконання рішення до кінця року у зв’язку зі скрутним фінансовим становищем підприємства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці