За спалювання сухої рослинності посадова особа сплатить понад 30 тис. грн. штрафу

У квітні 2021 року державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища Львівської області було винесено постанову про притягнення до адміністративної відповідальності начальника станції виробничого структурного підрозділу «Львівська дирекція залізничних перевезень» за ч.1 ст.77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме: за випалювання сухої рослинності та її залишків.

Дана постанова була оскаржена порушником до Самбірського міськрайонного суду Львівської області. Проте, рішенням суду у задоволенні позову було відмовлено, Інспекцією було доведено його вину у вчинені адміністративного правопорушення.

Оскільки боржником добровільно штраф сплачено не було, відповідно до статті 308 КУпАП, відділом виконавчої служби було винесено постанову про відкриття виконавчого провадження із стягненням з правопорушника подвійного розміру штрафу. Порушником було оскаржено і постанову про відкриття виконавчого провадження.

29.06.2022 року Львівським окружним адміністративним судом прийнято рішення, яким відмовлено у задоволенні позову. А відтак, рішенням суду встановлено правомірність дій державних органів та зобов’язано порушника сплатити 30 600 грн. штрафу за вчинення адміністративного порушення, передбаченого ч.1 ст.77-1 КУпАП.

Нагадаємо: відповідно до статті 77-1 КУпАП за самовільне спалювання сухої рослинності та її залишків на громадян накладається штраф у сумі від 3 060 до 6 120 грн, а на посадових осіб від 15 300 до 21 420 грн.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці