Інспекція застерігає: не нехтуйте простими правилами під час пожежонебезпечного періоду!

У зв’язку із настанням на території Львівської області періоду надзвичайної пожежної небезпеки вкрай важливо не допустити виникнення пожеж та їх розповсюдження на лісові насадження, торфовища, населені пункти.

Для цього достатньо під час пожежонебезпечного періоду дотримуватися таких правил:

-              не спалювати суху рослинність та її залишки;

-              не розпалювати відкритий вогонь поблизу лісу та на полях;

-              не залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

З метою уникнення лиха, рекомендуємо тимчасово, на період високої пожежної небезпеки, утриматися від відвідування лісів на транспортних засобах. Відпочиваючи на природі, подбайте про те, щоб ваш відпочинок був максимально безпечним і для вас, і для навколишнього середовища.

 

Нагадуємо і про відповідальність, передбачену законодавством України:

-               за знищення або пошкодження рослинності зловмиснику загрожує штраф розміром від 3060 до 6120 гривень, а для посадових осіб — від 15 300 до 21 420 гривень.

-               за ті самі дії, вчинені на території заповідників, паліям загрожуватиме штраф у розмірі від 6120 до 12 240 гривень 

Крім цього, в умовах воєнного стану навмисні підпали, зокрема й сухої рослинності додано до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю. Такі дії розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці