Пізнавальна бесіда про маленькі кроки на шляху до збереження довкілля

Напередодні Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища із маленькими школярами та дошкільнятами, що завітали до Інспекції, проведено пізнавальну бесіду у формі активного діалогу на тему збереження довкілля.

Спілкувалися про наслідки впливу на навколишнє середовище діяльності великих підприємств, про вплив людини на довкілля, про завдання екологічної інспекції. Неабияке занепокоєння діти висловлювали з приводу пожеж через спалювання сухої рослинності. Розглядаючи окремі ситуації, пов’язані із спалюванням сухостою на полях, вздовж доріг, поблизу лісових масивів та на присадибних ділянках, діти називали до яких наслідків це може призвести та пропонували альтернативні варіанти для вирішення таких ситуацій без шкоди для навколишнього середовища.

Згодом діти побували у лабораторії Інспекції. Особливо маленьких гостей зацікавили лабораторні дослідження, які для них продемонстрували спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю.

Метою такого заходу було дати дітям розуміння, що для того, щоб зберегти довкілля достатньо просто бути вдячними за природні багатства та пам’ятати про маленькі кроки на шляху до великих змін.






ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці