Інспекцією виявлено чергові факти порушення правил рибальства у нерестовий період

Працівниками Інспекції під час проведення рейдових заходів державного нагляду в рамках природоохоронної акції «Нерест» на території Яворівського району Львівської області на водоймах поблизу сіл Прилбичі та Терновиця виявлено порушників правил рибальства. Зокрема, на трьох громадян складено адміністративні протоколи за ч. 3 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення - вилов риби у нерестовий період у забороненому місці. Крім цього, один громадянин грубо порушив правила рибальства, а саме проводив вилов риби забороненим знаряддям лову – сачком, при цьому добув 2 карасів. На даного порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення, сума заподіяної шкоди становить 3162 грн. Заборонене знаряддя лову вилучено, матеріали за даним фактом будуть скеровані для розгляду в судові органи.

Водночас, на вищезгаданій водоймі виявлено та вилучено сітки ставні, загальною довжиною 400 м, власника яких не встановлено. В сітках виявлено 45 штук карасів, яких випущено у водойму.

Також під час проведення рейдових заходів в розливі річки Західний Буг поблизу села Межиріччя Червоноградського району Львівської області державними інспекторами було виявлено громадянина, який проводив вилов риби забороненим знаряддям лову - сіткою ставною. На даного порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення, який буде скеровано для розгляду в судові органи. Крім цього, нараховано збитки за незаконний вилов 1 лина на суму 1598 грн.

Державна екологічна інспекція у Львівській області черговий раз просить дотримуватися встановлених заборон під час нересту. Адже, він відіграє важливу роль у відтворенні природних ресурсів та підтриманні сталих запасів риби. 






ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці