Під час нічного рейду Інспекція виявила випадки порушень правил рибальства

Державною екологічною інспекцією у Львівській області під час проведення рейдових заходів державного нагляду за дотриманням громадянами вимог законодавства в рамках природоохоронної акції «Нерест» на території Червоноградського району Львівської області вночі на водоймі поблизу с. Корчів (Корчинське водосховище) виявлено порушників правил рибальства. Складено 4 адміністративні протоколи: 2 протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП - вилов риби у нерестовий період у забороненому місці, 2 протоколи за ст. 87 КУпАП -  порушення режиму тиші – спричинив фактор турботи місць гніздування пернатої дичини.

Крім цього, на згаданій водоймі виявлено та вилучено сітки ставні, загальною довжиною 150 м, власника яких не встановлено. В сітках виявлено 30 штук карасів, яких випущено у водойму.

Також під час проведення рейдових заходів працівниками Інспекції на річці Західний Буг поблизу м. Соснівка виявлено грубе порушення привал рибальства, а саме - громадянин проводив вилов риби забороненим знаряддям лову-сіткою павуком. На даного порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст.85 КУпАП, який буде скеровано для розгляду в судові органи.

Важливо! Інспекція нагадує про необхідність дотримуватися встановлених заборон під час нересту та «сезону тиші». Дотримання вимог природоохоронного законодавства – важлива умова збереження та відновлення популяцій тваринного світу та підтримання сталих запасів риби. 





ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці