Триває планова перевірка Радехівського лісгоспу

Відділ державного екологічного нагляду (контролю) ПЗФ, лісів та рослинного світу розпочав проведення планової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства ДП «Радехівське ЛМГ».

Під час заходу державного нагляду розглядається інформація, надана  Національним центром управління та випробовування космічних засобів щодо змін лісового покриву (ймовірних рубок) на території Червоноградського району в період з 23.09.2020 по 03.10.2021. Порівняльним аналізом площ рубок, зафіксованих супутниковим моніторингом з площами вирубок, дозволених  лісорубними квитками, встановлені розходження, які в основному зумовлені похибками  супутникового фотографування, долучення до площ ймовірних рубок доріг, зрубів минулих років, біогалявин, суміжних самозаліснених земель, які не належать до лісового фонду тощо. 

Також вибірково  проведено  обмір ділянок лісового фонду, на яких відповідно до даних Національного центру управління та випробовування космічних засобів зафіксовано площі вирубок більші, ніж дозволено лісорубним квитком. Результати обміру фактичних площ вирубок відповідають дозволеним лісорубними квитками.  Незаконних рубок не виявлено. Перевірка триває.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці