Інспекція з’ясовувала обставини загибелі зубра у Золочівськомі районі

27.01.2022 спеціалістами Інспекції проведено заходи державного нагляду (контролю) у Золочівському районі на території угідь ДП «МГ «Стир», де жителями села Мідне в угіддях господарства  неподалік садиби Лагодівського лісництва ДП «Бродівський ЛГ» виявлено труп самця зубра.

Про даний факт Інспекцію повідомив начальник дільниці мисливського господарства. На місце події також прибули представники мисливського господарства, Бродівської державної районної лікарні ветеринарної медицини та слідчо-оперативна група Бродівського ВП Золочівського РВП ГУ НП у Львівській області.

В ході візуального обстеження та згідно висновків спеціаліста ветеринарної медицини встановлено, що причиною загибелі тварини (вік більше 20 років), стала природна смерть внаслідок переохолодження. Ознак вогнепального поранення та інших механічних пошкоджень, що могли спричинити смерть, не виявлено. Відповідальну особу ДП «МГ «Стир» зобов’язано утилізувати труп тварини разом із шкірою. 

За словами начальника дільниці, зараз на території угідь мисливського господарства перебуває близько 80 зубрів (у тому числі - 6 новонароджених зубренят).  Як тільки дозволять погодні умови Державна екологічна інспекція, за допомогою наявних технічних засобів, проведе державний облік всіх наявних у господарстві зубрів.     

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці