ТзОВ «Меблевий комбінат Стрий» сплатило збитки в розмірі 33 923 грн

ТзОВ «Меблевий комбінат Стрий» добровільно відшкодувало збитки, заподіяні державі порушенням вимог природоохоронного законодавства, а саме – забрудненням земель в повному обсязі та усунено виявлені порушення.

Нагадаємо, в жовтні 2021 року Державною екологічною інспекцією у Львівській області за результатами перевірки було встановлено, що підприємством забруднено землі внаслідок господарської діяльністі суб'єкта господарювання.  Виявлене є порушенням вимог статті 167 Земельного  кодексу України, статті 35 Закону України «Про охорону земель» та статті 7 Закону України «Про державний контроль за використанням охороною земель».

Керуючись Методикою визначення розмірів шкоди, зумовленої забрудненням і засміченням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства, затвердженої наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки  № 171 від 27.10.1997р., державними інспекторами було нараховано збитки в розмірі 33 923 грн та виставлено претензію на добровільне їх відшкодування.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці