На громадян Польщі складено адмінпротоколи за незаконне проведення трофі-рейдів в Карпатах

Вчора, 29 грудня 2021 року на території Самбірського району Львівської області (колишній Старосамбірський та Турківський райони) працівниками Інспекції спільно із прикордонниками, лісовою охороною лісогосподарських підприємств та представниками правоохоронних органів проведено заходи щодо запобігання порушень природоохоронного законодавства при проведенні трофі-рейдів в Карпатах власниками позашляховиків, які прибули з Польщі в складі окремих груп, зорганізованих туристичним агенством PRZYGODY4x4.PL.

Зокрема, державними інспекторами виявлено факт заїзду 5 позашляховиків на територію природно-заповідного фонду в квартал 18 Дністрянського лісництва Старосамбірського ДЛГП «Галсільліс», включений до території новоствореного Національного природного парку «Королівські Бескиди», що є порушенням вимог Закону України «Про природно-заповідний фонд України».

На місці події на громадян Республіки Польща - водіїв транспортних засобів -   було складено протоколи, що передбачене статтею 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Крім цього, з учасниками трофі-рейду було проведено роз’яснювальну роботу стосовно дотримання вимог природоохоронного законодавства при проведенні джипінгу на території України.

Складені протоколи будуть скеровані в Самбірський районний суд. Проводиться розрахунок заподіяної територіям природно-заповідного фонду шкоди.

Водночас, Державна екологічна інспекція у Львівській області висловлює щиру подяку керівнику та особовому складу відділу прикордонної служби «Смільниця» ДПСУ за оперативну інформацію та співпрацю при проведенні вищезазначеного заходу, працівникам ДП «Старосамбірський ЛМГ» та Старосамбірського ДЛГП «Галсільліс», а також Самбірському ВП НПГУНП у Львівській області та охоронній фірмі «Аркон», які взяли активну участь у проведеному заході.










ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці