Інспекцією виявлено незаконний забір ПГС з русла річки Сукіль

Державними інспекторами спільно з працівниками СВ Стрийського РУП ГУ у Львівській області під час проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства було виявлено самовільний забір піщано-гравійної сировини (ПГС) з русла річки Сукіль поблизу села Задеревач, що на території Моршинської ТГ Стрийського району Львівської області.

Самовільне надрокористування здійснювалося громадянином за допомогою екскаватора Atlas об’ємом 10 880 тонн без наявності спеціального дозволу на користування надрами, що є порушенням правил державної власності на надра та статей 16, 19, 65 Кодексу України «Про надра».

Матеріали перевірки в порядку статтей 214, 240 Кримінально-процесуального  кодексу України скеровано до Стрийського РУП ГУ у Львівській області для  прийняття  відповідного рішення.   

Крім цього, працівниками Інспекції розраховується шкода за самовільне користування надрами відповідно до Методики визначення розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок самовільного користування надрами.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці