На території колишнього асфальтобетонного заводу виявлено забруднення грунту

Державною екологічною інспекцією у Львівській області  проведено обстеження на території колишнього асфальтобетонного заводу, що в с. Заболотці Бродівського району - Філії «Радехівський райавтодор» ДП «Львівський облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України». Захід проведено на підставі звернення фізичної особи, що стверджувала про порушення підприємством вимог природоохоронного законодавства.

При виїзді на місце, державні інспектори підтвердили факти, наведені у зверненні. Встановлено, що на земельній ділянці, яка є у користуванні Філії «Радехівський райавтодор», виявлено на ґрунті розливи речовини чорного кольору невідомого походження (за зовнішніми ознаками - нафтовмісна речовина).

Спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції провели відбір проб ґрунту для встановлення вмісту забруднюючих речовин відносно контрольної проби. За результатами вимірювань показників складу та властивостей грунтів вивялено перевищення встановлених нормативів вмісту забруднюючих речовин - нафтопродукти (неполярні вуглеводні) в грунті відносно контрольного вмісту речовини.

Виявлене є порушенням вимог статті 167 Земельного  кодексу України, статті 35 Закону України «Про охорону земель», стаття 7 Закону України «Про державний контроль за використанням охороною земель».

До адміністративної відповідальності притягнуто керівника підприємства. Видано припис на усунення порушення. Проводиться збір даних для проведення розрахунку збитків, відповідно до вимог Методики визначення розмірів шкоди, зумовленої забрудненням і засміченням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці