ТзОВ «Миколаївбудкерам» нараховано збитки за забруднення і засмічення земель

Працівниками Інспекції на підставі численних звернень громадян проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ТзОВ «Миколаївбудкерам». Дане підприємство являється землекористувачем земельної ділянки в селі Гранки-Кути, де відбувалася переробка відпрацьованих автомобільних шин та відходів гуми. В ході проведення перевірки було встановлено засмічення (псування) земель. Після проведення лабораторних досліджень проб грунтів встановлено факт їх забруднення.

Відповідно до Методики визначення розмірів шкоди, зумовленої забрудненням і засміченням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства України  розмір завданої шкоди за забруднення становить 129 994 грн. Розмір завданої шкоди за засмічення даної земельної ділянки становить 459 439 грн. Інспекцією вживаються заходи щодо виставлення претензії ТзОВ «Миколаївбудкерам» на добровільне відшкодування зазначених збитків. Також, відповідно до Методики проведено розрахунок завданої шкоди на прилеглій території (на землях комунальної власності Новороздільської міської ради), розмір завданої шкоди за забруднення земель Новороздільської міської ради становить 1 562 грн, за засмічення – 3 713 грн.

Враховуючи вищенаведене, Інспекція керуючись статтею 214 Кримінально-процесуального кодексу України скерувала лист у СВ ВП № 2 Стрийського РУП ГУНП у Львівській області для вжиття відповідних заходів реагування в межах наданих повноважень щодо з’ясування усіх обставин, встановлення осіб/особи, суб’єкта/суб’єктів господарювання, з вини яких вчинено засмічення та забруднення земельних ресурсів на землях комунальної власності Новороздільської міської ради з метою їх подальшого притягнення до відповідальності та відшкодування завданої шкоди довкіллю.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці