Результати перевірки ПрАТ Стебницьке «ГХП «Полімінерал»

         Державною екологічною інспекцією у Львівській області відповідно до доручення Державної екологічної інспекції України від 29.10.2021 року та Протоколу № 28 засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 25.10.2021 року, за участю представників ПрАТ Стебницьке «ГХП «Полімінерал»» проведено обстеження хвостосховища Стебницького гірничо-хімічного підприємства «Полімінерал».       

            З метою запобігання виникнення аварійної ситуації на хвостосховищі вищезгаданим підприємством проведено заходи зі зниження рівня розсолів (зменшення навантаження на тіло дамби), перекачування розсолів з хвостосховища у підземні пустоти рудника № 2, що було складовою комплексу природоохоронних заходів щодо запобігання просідання земної поверхні на шахтному полі рудника № 2, згідно розробленого Інститутом гірничо-хімічної промисловості ВАТ «Гірхімпром» «Комплексного проекту консервації рудника № 2 і рекультивації порушених земель».

           На даний час всі відпрацьовані і задокументовані гірничі виробки рудника № 2 Стебницького гірничо-хімічного підприємства «Полімінерал» заповнені розсолами, об′єм накопичених розсолів у підземних гірничих виробках рудника № 2 становить 14 667 195 куб. м. Рівень розсолів на хвостосховищі підприємства зафіксований на позначці: секція № 1 – 311,48 м (допустимий 312,0 м); секція № 2 – 303,77 м (допустимий 304.0 м).

          Про результати обстеження та про ситуацію, яка виникла в зоні діяльності ПрАТ «Стебницьке гірничо–хімічне підприємство «Полімінерал», Інспекцією  повідомлено Львівську облдержадміністрацію, Держекоінспекцію України та інші зацікавлені організації.           





ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці