Ралівське управління житлово-комунального господарства/1 завдало державі збитки на суму 580 000 грн

За результатами проведеної планової перевірки на предмет дотримання вимог природоохоронного законодавства Ралівським управлінням житлово-комунального господарства/1 виявлений факт скидання стічних вод з очисних споруд на рельєф місцевості площею 756 кв .м.

Відділом інструментально-лабораторного контролю Інспекції проведено відбір проб грунту на предмет можливого забруднення та псування земель. За результатами проведення лабораторних досліджень виявлено перевищення вмісту забруднюючих речовин відносно контрольної проби. Відповідно до Методики визначення розмірів шкоди, зумовленої забрудненням і засміченням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства України, завдана довкіллю шкода за забруднення земельних ресурсів становить 580 000 грн.

Враховуючи те, що в діях посадових осіб Ралівського управління житлово-комунального господарства/1 вбачаються ознаки злочину, передбаченого статтаттею 239 Кримінального кодексу України, матеріали перевірки скеровано у правоохоронні органи.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці