Результати перевірки ТзОВ "Миколаївбудкерам"

Працівниками Інспекції в рамках розгляду звернення мешканців села Гранки-Кути Миколаївського району проведено позапланову перевірку ТзОВ "Миколаївбудкерам" на предмет дотримання вимог природоохоронного законодавства.

Інспекцією було здійснено обстеження території та зафіксовано, що нежитлові будівлі, які знаходяться на даній території були закриті, жодної господарської діяльності на час перевірки не проводилось. Під час огляду території в межах земельної ділянки на захід від нежитлової будівлі (цех формування цегли) зафіксовано складування металевого дроту (корду) – залишків від спалювання шин, внаслідок чого здійснюється псування (засмічення) земель. Працівниками відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції здійснено відбір проб грунтів на вміст забруднюючих речовин.

За результатами проведення лабораторних досліджень проб грунтів виявлено перевищення концентрацій забруднюючих речовин. Інспекцією буде проведено розрахунок завданої шкоди відповідно до «Методики визначення розмірів шкоди, зумовленої забрудненням і засміченням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства». Крім цього, за вищезазначене порушення представника підприємства буде притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 статті 52 Кодексу України про адміністративне правопорушення.

За результатами проведеної позапланової перевірки ТзОВ «Миколаївбудкерам» видано припис з метою усунення виявлених порушень природоохоронного законодавства, обов’язковий до виконання.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці