Інспекція в межах компетенції вживає заходів щодо недопущення спалюванння ТПВ та сухої рослинності

Впродовж пожежонебезпечного періоду Інспекція ініціювала ряд заходів з метою попередження виникнення загорянь на полігонах твердих побутових відходів. 

Голів територіальних громад Львівщини зобов’язано розглянути на комісіях з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при міських, селищних, сільських радах питання щодо вжиття відповідних заходів для попередження виникнення загорянь на полігонах ТПВ у пожежонебезпечний період на підконтрольних територіях. Про необхідність посилення контролю, спрямованого на запобігання виникненню пожеж на сміттєзвалищах, вказано і керівникам об’єктів поводження з ТПВ Львівської області. Як згодом проінформовано Інспекцію – основні проблеми проаналізовано та прийнято відповідні рішення.

Для обговорення питань щодо профілактики, запобігання, припинення, виявлення та документування фактів порушення чинного законодавства про охорону навколишнього природного середовища (спалювання сухої рослинності та її залишків, попередження загорянь на полігонах ТПВ, недопущення порушень правил пожежної безпеки в лісах) Інспекція ініціювала та провела робочу зустріч із представниками територіальних громад Львівщини та керівниками об’єктів поводження з відходами. Учасниками заходу стали представники Золочівської міської ради,  Куликівської, Журавненської, Івано-Франківської та Поморянської селищних рад, Заболотцівської та Підберізцівської сільських рад, Хирівської, Рава-Руської, Дрогобицької, Городоцької, Пустомитівської, Красненської,  Буської, Новояричівської, Меденицької, Рудківської, Моршинської, Глинянської, Оброшинської, Бродівської, Судововишнянської, Яворівської, Комарнівської та  Червоноградської територіальних громад, КП «Сокальжитлокомунсервіс», ТзОВ «Грінера Україна», МКП «Житловик» м. Мостиська, КП «Броди», КП «Розділжитлосервіс» Новороздільської міської ради.

Інспекція черговий раз акцентує увагу на важливості застосування попереджувальних заходів, які унеможливлять виникнення масштабних пожеж на полігонах ТПВ, у лісових масивах, на територіях сільськогосподарських угідь та торфовищах. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці