Микола Маланич обговорив питання охорони довкілля з представниками ОБСЄ

Сьогодні, 19 липня, з робочим візитом до Інспекції завітали представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Донал Дойл – заступник керівника групи та Мілан Андраско – спостерігач. Предметом розмови стали питання, пов’язані з найбільш актуальними проблемами екологічного характеру Львівщини та станом довкілля в області загалом.

Начальник Інспекції Микола Маланич розповів поважним гостям про основні напрямки діяльності Інспекції та результати, яких вдалося досягнути внаслідок здійснення державного нагляду, звернув увагу на проблемних моментах у проведенні перевірок, що потребують врегулювання на законодавчому рівні. Зазначив, що виконання Інспекцією наданих повноважень сприяє покращенню стану довкілля, спонукає підприємства впроваджувати заходи, які дозволяють зменшити негативний вплив на навколишнє природне середовище. Тому висловив думку, що введення обмежень на проведення перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства є неприпустимим. Адже безконтрольне використання природних ресурсів та уникнення відповідальності за порушення вимог природоохоронного законодавства може призвести до  катастрофічних наслідків у сфері природокористування, а самі порушення набуватимуть масового характеру.

 

Довідково.

21 березня 2014 року Постійна Рада ОБСЄ ухвалила рішення направити в Україну Спеціальну моніторингову місію, що складається з цивільних спостерігачів.

Ціль роботи Місії – це збір інформації, звіт про ситуацію з безпекою та встановлення фактів, зокрема, про конкретні події на місцях. Спостерігачі спілкуються з різними групами громадськості – з представниками влади на всіх рівнях, громадянського суспільства, етнічних і релігійних груп, місцевих громад і органів місцевого самоврядування.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці