Інспекцією виявлено 205 метрів безгосподарних сіток ставних

Спеціалістами Інспекції проведено заходи із запобігання та виявлення адміністративних правопорушень у сфері охорони навколишнього природного середовища на території Яворівської міської територіальної громади.

Під час проведення заходу на водоймі поблизу села Оселя виявлено і вилучено 100 м сіток ставних з капронової нитки (дві сітки по 50 м) і 105 м  сіток з жилки (три сітки по 35 метрів). Всього вилучено 205 м сіток ставних, які є  безгосподарними. Порушення виявлено спільно із Спеціальним товарним господарством "Яворівський відпочинок".

         Інспекція вкотре нагадує, що вилов риби сітками та пастками усіх типів та конструкцій є забороненими знаряддями лову і способами добування (вилову) водних біоресурсів під час здійснення любительського рибальства. За грубе порушення правил любительського рибальства, а саме вилов риби сітками всіх видів і найменувань, передбачена відповідальність за частиною 4 статті 85 КУпАП  у вигляді штрафу для громадян у розмірі від 340 грн. до 680 грн.

У випадку нанесення істотної шкоди водним біоресурсам (рибним запасам) передбачена кримінальна відповідальність згідно ст. 249 Кримінального Кодексу України. Порушення карається штрафом від 1700 грн. до 6800 грн. або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці