Інспекція інформує про можливість подання звернень щодо якості пального

Державна екологічна інспекція у Львівській області нагадує про відновлення проведення позапланових перевірок працівниками cектору  державного ринкового нагляду у зв’язку зі змінами, внесеними Постановою Кабінету Міністрів України від 08 березня 2024 р № 261 до Постанови КМУ № 303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану».

    Ціллю відновлення заходів державного ринкового нагляду є захист громадян від неякісної продукції, а саме автомобільних бензинів та дизельного палива, а також створення рівних конкурентних умов серед виробників та розповсюджувачів.

   Як відомо, ефективне функціонування сучасних двигунів залежить від якості палива, що відповідає стандартам (Технічний регламент щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2013 р. № 927)

    Про те, що в бакові вашого авто опинилось неякісне паливо можна дізнатись за такими ознаками: неможливо одразу завести двигун, кількість обертів безперервно змінюється в режимі холостого ходу, різке підвищення витрати палива, помітне зниження потужності автомобіля, стуки та «вибухи» у двигуні. Зазначені ознаки дадуть про себе знати навіть вже через 5–10 хвилин.

     Для співпраці та/або діалогу з питань розповсюдження неякісного палива та захисту своїх прав  скористайтесь такими можливостями для зв’язку з Інспекцією:

-          адреса Е-пошти: lviv@dei.gov.ua;

-          телефон: (032) 238-73-70;

-          поштова адреса: вул. Стрийська, 98, м. Львів, 79026

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці