Виявлені протягом тижня порушення у сфері охорони водних біоресурсів

Під час проведення заходів із запобігання та виявлення адміністративних правопорушень у сфері охорони навколишнього природного середовища працівниками Інспекції та громадськими інспекторами з охорони довкілля зафіксовано випадки порушень на території Рудківської, Мурованської, Червоноградської, Жидачівської, Стрийської, Кам’янка-Бузької та Новороздільської територіальних громад.

За порушення правил рибальства на фізичних осіб складено 10 протоколів за частиною 3 статті 85 Кодексу України про адмінправопорушення. Крім цього, складено 6 протоколів за порушення водоохоронного режиму, відповідальність за яке передбачена частиною 1 статті 59 Кодексу України про адмінправопорушення.

Також, на водоймі біля с. Берездівці Новороздільської ТГ було виявлено і вилучено безгосподарне майно, а саме заборонені знаряддя лову – раколовки, в кількості 13 штук. Водні біоресурси (раки) в кількості 20 штук, відповідно до вимог ст. 63 ЗУ «Про тваринний світ», випущені на місці події у водне середовище.

Принагідно просимо всіх рибалок бути максимально відповідальними та дотримуватись правил рибальства.

Окрім того, на території Рудківської ТГ поблизу с. Нижнє, у меліоративному каналі притоки річки Стрв’яж, було виявлено загибель водних живих ресурсів. На місці події відділом інструментального лабораторного контролю Інспекції відібрано проби води для дослідження.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці