На Львівщині вбито самку лося

        Спеціалістами Державної екологічної інспекції у Львівській області внаслідок  проведення заходів, спрямованих на запобігання та виявлення адміністративних правопорушень при недотриманні вимог  законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища на території Львівської області, в межах мисливcьких лісових угідь ГОС МіР «Крук» виявлено загибель тварини -  самки лося, занесеної до Червоної книги України. Імовірна причини загибелі тварини - вогнепальне поранення.

   На місце події було залучено працівників Яворівського РВП ГУНП у Львівській області та Управління Держпродспоживслужби  Яворівського району для встановлення причини загибелі лося та осіб, які причетні до загибелі  червонокнижної тварини.

        Відповідно до Постанови № 1030 від 07.11.2012 «Про розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, також за знищення чи погіршення середовища їх перебування (зростання) зі змінами» розмір шкоди, нанесеної державному мисливському фонду, становить 130 тисяч гривень.  

    Також за знищення червонокнижної тварини,  відповідно до ст. 248 ККУ України передбачена кримінальна відповідальність, що карається штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста шістдесяти до двохсот сорока годин, або пробаційним наглядом на строк до трьох років, або обмеження волі на той самий строк. Ті самі дії, якщо вони вчинені службовою особою з використанням службового становища, або за попередньою змовою групою осіб, караються штрафом від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.


 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці