Інспекція провела перевірку ТОВ «БІОКОНТЕК»

  За численними зверненнями громадян м. Самбір, що надійшли на «Гарячу лінію області» та на офіційний вебресурс Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України «ЕкоЗагроза», щодо викиду шкідливих речовин в атмосферне повітря (чорного їдкого диму), який супроводжується рясним осіданням сажі на прилеглих будинковолодіннях, внаслідок господарської діяльності ТОВ «БІОКОНТЕК», основним видом діяльності якого є дослідження й експериментальні розробки у сфері біотехнологій, а також переробка неїстівних продуктів тваринного походження, та на підставі погодження Державної екологічної інспекції України, Державною екологічною інспекцією у Львівській області проведено позаплановий захід державного нагляду (контролю) щодо дотримання вимог законодавства про охорону атмосферного повітря вище вказаного підприємства.

  В ході перевірки державними інспекторами виявлено, що на виробничому майданчику за адресою Львівська область, м. Самбір, вул. Івана Франка, 4  здійснюються викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарним джерелом викиду – твердопаливним котлом без дозволу спеціально уповноваженого органу виконавчої влади, що є порушенням  ст. 10, 11, 33 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».

  Інспекцією вживаються заходи щодо притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності та усунення ними виявлених порушень.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці