КП «Оброшин» сплатить у місцевий бютжет завдані збитки

У 2021 році за результатами перевірки Державної екологічної інспекції у Львівській області було зафіксовано порушення вимог природоохоронного законодавства вчинене Комунальним підприємством «Оброшин».

Відтак, Інспекцією було проведено розрахунок завданої довкіллю шкоди внаслідок самовільного користування підземними водами та наднормативного скиду забруднюючих речовин із стічними водами на суму 58 343 грн. У зв’язку із відсутністю добровільної сплати, Інспекцією подано позовну заяву для стягнення завданих збитків.

Рішенням Господарського суду Львівської області від 23.05.2024 року позовну заяву Інспекції до КП "Оброшин" задоволено в повному обсязі та вирішено стягнути вищезазначену суму.  

Комунальне підприємство «Оброшин» подало апеляційну скаргу на дане рішення. Однак, Інспекцією доведено факт порушення природоохоронного законодавства та заподіяння шкоди водним ресурсам.

Постановою Західного апеляційного господарського суду від 19 липня 2024 року вирішено апеляційну скаргу залишити без задоволення, а рішення Господарського суду Львівської області без змін.

Вищезгадані кошти повинні бути сплачені на спеціальний рахунок Оброшинської територіальної громади.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці