З 5 серпня на Львівщині розпочинається заборона на вилов раків

Державна екологічна інспекція у Львівській області інформує: з 5 серпня до 20 вересня діятиме заборона на вилов раків у водоймах Львівської області; у цей період Інспекцією буде посилено заходи, спрямовані на запобігання та виявлення адміністративних правопорушень, пов’язаних із незаконним добуванням (виловом), придбанням чи збутом водних біоресурсів.

Нагадуємо, за вилов раків під час заборони порушнику загрожує адміністративна відповідальність як за ч. 3 ст. 85 КУпАП (штраф - 170 грн), так і за ч. 4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення (штраф - від 340 до 680 грн з конфіскацією заборонених знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних біоресурсів). Крім цього, правопорушнику нараховуються збитки у розмірі 3 332 грн за кожного виловленого рака та взалежності від ступеня завданих збитків, передбачена кримінальна відповідальність за ст. 249 Кримінального кодексу України.

Державна екологічна інспекція у Львівській області закликає всіх рибалок дотримуватися встановлених обмежень та сприяти збереженню водних екосистем та біорізноманіття!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці