До уваги балансоутримувачів місць видалення твердих побутових відходів!

За повідомленням ГУ ДСНС у Львівській області 8-12 липня на більшій території області переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Із підняттям температури до +32 - +34 С о виникає високий ризик виникнення пожеж, зокрема і на території місць видалення відходів.

Виходячи із вищезазначеного, нагадуємо що відповідно до Правил експлуатації полігонів побутових відходів, при температурі повітря понад +25 градусів C о, з метою мінімазації ризиків виникнення пожеж, ділянки захоронення відходів необхідно поливати (зволожувати) водою або розчином із дезбар'єру. Також відходи, що захоронюються у відповідній зоні розвантаження (робоча карта) повинні розрівнюватися і ущільнюватися шаром ізолювальних матеріалів. Присутність сторонніх осіб в зоні розвантаження відходів, паління або розведення вогнищ на території полігону суворо забороняється.

Закликаємо всіх експлуатантів місць видалення побутових відходів вживати всіх можливих заходів безпеки та не допускати горіння побутових відходів, адже це спричиняє значні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, шкодить довкіллю та здоров’ю людей.

Із більш детальними правилами пожежної та екологічної безпеки під час експлуатації полігонів ТПВ можна ознайомитися за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1307-10#Text

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці