За порушення вимог закону правопорушник сплатив збитки та отримав рік випробувального терміну

Працівники Інспекції на підставі постанови про залучення спеціаліста в рамках кримінального провадження взяли участь у проведенні огляду місця події за фактом самовільного зайняття земельної ділянки із земель водного фонду та незаконного заволодіння поверхневим (грунтовим) шаром земель водного фонду на території Золочівського (колишнього Бродівського) району.

В ході обстеження земельної ділянки державними інспекторами встановлено ряд порушень, а саме: самовільне зайняття прибережної захисної смуги ставка, зняття та незаконне заволодіння верхнім родючим шаром грунту на землях водного фонду без відповідних дозвільних документів та проектів, порушення режиму, нормативів і правил використання земель водного фонду, що є порушенням вимог статтей 125, 126 Земельного кодексу України.

За результатами розгляду матеріалів кримінального провадження Бродівський районний суд визнав порушника винним у захопленні ділянки, порушенні режиму й знятті верхнього родючого шару грунту на землях водного фонду та призначив йому рік випробувального терміну. Крім цього, в ході розгляду справи порушником добровільно сплачено завдану довкіллю шкоду в розмірі 34 081 грн.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці