На Самбірщині виявлено незаконний забір піщано-гравійної сировини

На підставі постанови про залучення спеціалістів працівники Інспекції в рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 240 Кримінального кодексу України взяли участь в огляді місця події на території Самбірського району Львівської  області.

В ході проведення заходу державними інспекторами встановлено факт самовільного забору піщано-гравійної сировини з русла річки Дністер. Незаконний забір здійснювався фізичною особою за допомогою автомобільної техніки з металевим причепом. Такі дії є порушенням правил державної власності на надра, а також ст. 19  Кодексу України «Про надра». Незаконно видобута піщано-гравійна сировина складувалась на березі річки Дністер для подальшого перевезення і використання у власних потребах.

 У відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 12.12.1994р. № 827 «Про затвердження переліків корисних копалин загальнодержавного та місцевого значення», піщано-гравійна сировина належить до корисних копалин загальнодержавного значення.

Державними інспекторами вживаються заходи щодо проведення розрахунку шкоди за самовільне користування надрами відповідно до Методики визначення розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок самовільного користування надрами.

У зв’язку із проведенням досудового розслідування в рамках кримінального провадження по вищевказаному факту деталі не розголошуються. Досудове розслідування проводиться СВ ВП №1 Самбірського РВП ГУ НП у Львівській області. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці